Beurr'e
Beurr'e Beur*r['e]", n. [F., fr. beurre butter.] (Bot.) A beurr['e] (or buttery) pear, one with the meat soft and melting; -- used with a distinguishing word; as, Beurr['e] d'Anjou; Beurr['e] Clairgeau. [1913 Webster]

The Collaborative International Dictionary of English. 2000.

Look at other dictionaries:

  • Прививка* — П. называется особый прием, посредством которого живая часть одного растения вводится в ткань другого, для того чтобы при дальнейшем росте оба эти индивидуума срослись в одно неразрывное целое. Так как и прививаемая часть растения ( прививок ,… …   Энциклопедический словарь Ф.А. Брокгауза и И.А. Ефрона

  • Burrel — Bur rel, n. [Cf. OF. burel reddish (cf. {Borel}, n.), or F. beurr[ e] butter pear, fr. beurre butter. Cf. {Butter}.] A sort of pear, called also the {red butter pear}, from its smooth, delicious, soft pulp. [1913 Webster] …   The Collaborative International Dictionary of English

  • red butter pear — Burrel Bur rel, n. [Cf. OF. burel reddish (cf. {Borel}, n.), or F. beurr[ e] butter pear, fr. beurre butter. Cf. {Butter}.] A sort of pear, called also the {red butter pear}, from its smooth, delicious, soft pulp. [1913 Webster] …   The Collaborative International Dictionary of English

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”