Parvolin
Parvolin Par"vo*lin, n. (Physiol. Chem.) A nonoxygenous ptomaine, formed in the putrefaction of albuminous matters, especially of horseflesh and mackerel. [1913 Webster]

The Collaborative International Dictionary of English. 2000.

Look at other dictionaries:

  • Рыбный яд — Р. яд представляет собой коллективное название, а потому необходимо различать между следующими случаями: 1) существуют ядовитые рыбы, наносящие иглами плавников опасные, нередко даже смертельные уколы и раны, благодаря тому, что некоторые иглы их …   Энциклопедический словарь Ф.А. Брокгауза и И.А. Ефрона

  • Pyridin — Pyridīn, flüchtige, stechend riechende, farblose, organische Base, mit Wasser mischbar, entsteht bei der Destillation stickstoffhaltiger organischer Körper, Hauptbestandteil von Dippels Tieröl, dient zu Inhalationen bei Asthma und Herzkrankheiten …   Kleines Konversations-Lexikon

  • parvoline — /ˈpavəlin/ (say pahvuhleen) noun any of several oily isomeric, organic bases, C9H13N, one occurring in coal tar and another in decaying mackerel. Also, parvolin /ˈpavələn/ (say pahvuhluhn). {Latin parvus small (with reference to its relatively… …   Australian English dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”